ЩО ТАКЕ ПРІОРИТЕТНІСТЬ ЗАЯВ?

Пріоритетність – це черговість заяв (від 1 до 5, де 1 є показником найбільш пріоритетної заяви), за якою визначається черговість розгляду заяви при вступі на бюджетні місця.

Кожній заяві вступник надає пріоритетність. Перший пріоритет – найбільш бажане місце навчання для абітурієнта. Пріоритетність обов’язково потрібно зазначати для заяв на вступ на місця державного та регіонального замовлення на відкриті та закриті конкурсні пропозиції. Зазначена вступником пріоритетність заяв не може бути змінена після подання заяви.

Важливо пам’ятати, що саме в порядку пріоритетності система вступу розглядатиме ваші заяви. Отже, якщо вступника було рекомендовано до зарахування на навчання за бюджетною формою на спеціальність, яку він визначив 3-м пріоритетом, то всі нижчі пріоритети автоматично анулюються. Така система коригувань виконується автоматично. Тому радимо першими пріоритетам визначати саме ті спеціальності та ЗВО, куди дійсно мрієте вступити.

У 2024 році абітурієнт може подати до 5 заяв на бюджет та до 10 заяв на небюджетні конкурсні пропозиції (контракт), усього не більше 15 заяв.