В.о. завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Кучер Маргарита Миколаївна
Кандидат економічних наук, доцент
Стаж педагогічної роботи у вищих навчальних закладах та наукових установах освіти ІІІ – ІV рівнів акредитації – 29 років.
Автор понад 100 публікацій наукового та навчально-методичного характеру.
Викладає дисципліни економічного та управлінського спрямування («Організація бізнесу», «Організація готельного господарства», «Менеджмент (менеджмент, менеджмент в готельному та ресторанному бізнесі)», «Теорія організації», «Управління змінами» тощо).
Бере участь у підготовці науково-педагогічних кадрів. Виступала керівником науково-дослідної роботи. Виступає членом редакційної колегії наукового журналу. Здійснює наукове консультування підприємств, установ та організацій.
 
Положення про кафедру
План роботи кафедри на 2021-2022 н.р.
Готельно-ресторанна справа буклет
Формування softskills у здобувачів вищої освіти
Освітнє середовище та матеріальні ресурси УМСФ
Image

Кафедра є випусковою. Готує фахівців за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньо-професійною програмою «Туризм» спеціальності 242 «Туризм» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
Стейкголдерами освітнього процесу та потенційними роботодавцями є підприємства готельного бізнесу, підприємства ресторанного бізнесу, підприємства туристичного бізнесу (туристичні компанії, туристичні агенства, туристичні оператори), державні структури та відомства, установи; приватні структури, які здійснюють діяльність у сфері обслуговування тощо:
  • Управління культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської обласної ради
  • Молодіжний центр міжнародного партнерства, позашкільної та неформальної освіти «Освіторіум» Дніпропетровської обласної ради
  • Комунальне підприємство «Агенство розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради
  • готельно-ресторанний комплекс «OstrovRiverClub»
  • торгівельно розважальний комплекс «Lavina Mall»
  • концерт-хол«Бубамара (Bubamara)»
  • салон харчового обладнанняТОВ «Контакт»
  • ресторан «Барон Разгуляефф»
  • ресторан «Дача»
  • ресторанно-садовий комплекс «Сакура»
  • екологічно чиста ферма «SokolovoFoodForest»
  • музей-садиба Микити Коржа
  • готель «Reikartz»Дніпро
  • мережа піцерій «Mamamia»
  • ТОВ «Респект»
  • ТОВ «Гарнастрава»
  • ТОВ «Олді Тревел»
  • ТОВ «Тревел Деск»
  • ТОВ «Туристична компанія «Анекс Тур»
  • ТОВ «Золоті подорожі»
  • ТОВ агенція «АйТревел»
  • ТОВ «Аккорд-Тур»
  • ТзОВ Туристича агенція «Клуб мандрівників»
  • Туристична агенція «Good Mood Travel»
  • Туристична агенція «Октябрина»
  • Агенство авторських турів «RouteUp»
  • Туристична агенція Select Travel
  • Туристична агенція «На канікули»
  • ТОВ туристична фірма«Синбад»
  • ТОВ «ОверіяСолюшенс»
  • Громадська організація «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро»
  • Громадська організація «Дивна Україна» тощо.
 
Кафедра готує фахівців для роботи на посадах:
Бакалаври з готельно-ресторанної справи можуть працевлаштовуватися на підприємствах будь-якої організаційно-правової форми (державні, муніципальні, комерційні, некомерційні) та займати посади, виконуючи професійні роботи у відповідності з національним Класифікатором професій (ДК 003:2010 зі змінами):
  • Організатор туристичної і готельної діяльності (3414);
  • Фахівець з готельного обслуговування (3414);
  • Фахівець із конференц-сервісу (3414);
  • Фахівець із організації дозвілля (3414);
  • Фахівець із спеціалізованого обслуговування (3414);
  • Помічники керівників (3436);
При наявності професійного досвіду випускники-бакалаври мають право займати посади, виконуючи наступні професійні роботи з національного Класифікатора професій (ДК 003:2010 зізмінами, Розділ 2. Професіонали, Розділ 1.):
Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи (2482):
  • Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.) (2482.2);
  • Фахівець із готельної справи (2482.2);
  • Фахівець із ресторанної справи (2482.2).
 
            Бакалаври з туризму можуть займатися приватною екскурсійною, анімаційною, інструкторською, турагентською та сервісною практикою; супровідним та сервісним забезпеченням гостей приватних та державних корпорацій і установ, у т. ч. міжнародних; аналітичною, консультаційною та сервісною діяльністю у: відділах та департаментах туризму органів державної і регіональної влади; громадських організаціях туристичної спрямованості; в туристичних агентствах, туроператорах, закладах готельного та ресторанного бізнесу.
Випускники можуть працювати на первинних посадах за професіями, визначеними Національним класифікатором України «Класифікатор професій ДК 003:2010»:
  • Організатор туристичної і готельної діяльності (3414);
  • Фахівець з туристичного обслуговування (3414);
  • Фахівець із туристичної безпеки (3414);
  • Фахівець із конференц-сервісу (3414);
  • Фахівець із організації дозвілля (3414);
  • Фахівець із спеціалізованого обслуговування (3414);
  • Екскурсовод (3414);
  • Організатор подорожей (екскурсій) (3414);
  • Фахівець з розвитку сільського туризму (3414);
  • Інспектор з туризму(3439).
 
Сторінка кафедри у мережі Facebook
Контакти: м. Дніпро, вул. В. Вернадського, 2/4 каб. № 143; тел. (097)261-82-96,               (050) 021-04-05
E-mail: umsf.tourism.grs@gmail.com
Освітня діяльність
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et.

Наші партнери

Client 1

No item found!