Колісниченко Тетяна Олександрівна

Доцент кафедри – к.т.н. Колісниченко Тетяна Олександрівна

У 1999 році закінчила Харківську державну академію технології та організації харчування і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Технологія громадського 

харчування» та здобула кваліфікацію інженера-технолога.

У 2005 р. здобула науковий ступінь кандидата технічних наук зі спеціальності 05.18.16 – технологія продуктів харчування (тема дисертації «Технологія борошняних формованих виробів функціонального призначення з йодвміщуючими добавками»).

У 2011 р. присвоєно вчене звання доцента.

Дисципліни, що викладає: «Організація ресторанного господарства».

Електронна адресаЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Має загальний стаж науково-педагогічної роботи понад 20  років. Є автором понад 250 публікацій наукового та навчально-методичного характеру, в тому числі понад 43 статті в провідних наукових фахових виданнях, 5 статтей, які включено до наукометричних баз, зокрема Scopus або Web of Science Core Collection, рекомендованих МОН3 монографії, 2 підручників та 22 свідоцтва на винахід та корисну модель.

З 2008 року – член Асоціації кулінарів України. У 2016 році як член асоціації була запрошена у складі делегації на світовий кулінарний конгрес з готельно-ресторанного бізнесу (м. Салоніки, Греція). У 2020 році у складі делегації разом з українською збірною, відвідала ХХV Кулінарні олімпійські ігри IKA м. Штутгарт Німеччина.

2017 – 2019 рр. – член підкомісії 181 харчові технології Науково-методичної комісії з будівництва та технологій з розробки стандартів вищої освіти України першого рівня вищої освіти ступеня вищої освіти «Бакалавр» та «Магістр» галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології».

2015 – 2017 рр. – науковий керівник наукової теми: «Розробка технологій нових харчових продуктів лікувально-профілактичного призначення» № 66-13 № держреєстрації 0113U004200.

2019 р. – науковий керівник наукової теми: «Інноваційні способи виробництва харчових продуктів оздоровчого призначення» № держреєстрації 0119U101023.

Основні наукові та навчально-методичні праці