Жир Сергій Іванович

Доцент кафедри, доцент, кандидат фізико-математичних наук

У 1985 році з червоним дипломом закінчив Дніпропетровський державний університет, фізико-технічний факультет за спеціальністю: «Виробництво літальних апаратів».

У 1996 році закінчив Дніпропетровський національний університет, механіко-математичний факультет за спеціальністю «Математика». Працював в Інституті технічної механіки НАН України.

У 2009 році захистив дисертацію і отримав наукову ступінь кандидата фізико-математичних наук за спеціальністю «Математичний аналіз».

У 2014 році присвоєно вчене звання доцента.

З 1999 року працює у Академії митної служби України (нині – Університет митної справи та фінансів). Радник митної служби ІІ рангу.

Стаж науково-педагогічної роботи складає більш ніж 34 роки.

Неодноразово відзначався нагородами міської ради м. Дніпро та Дніпровської Обласної ради, Державної митної Служби України.

 

Займав адміністративні посади:

- заступник директора коледжу автоматики і телемеханіки (м. Дніпро. 1992-1999р.р.);

- заступник директора митного коледжу Академії митної служби України (м. Дніпро. 1999-2000 р.р.);

- проректор з організаційно-гуманітарної роботи Університет митної справи та фінансів (м. Дніпро. 2015-2022 р.р.).

 

Основні дисципліни, що викладає: «Вища математика», «Теорія ймовірностей та математична статистика», «Статистика», «Фінансова математика», «Теорія прийняття управлінських рішень», «Дискретна математика», «Ідентифікація образів у автомобільному транспорті», «Фізика», «Технічна механіка», «Митна статистика», «Правова статистика», «Кількісний аналіз ризиків», «Ризикологія», «Митна статистика».

 

Сфера наукових інтересів: апроксимація цілих трансцендентних функцій узагальненого порядку багатьох змінних у комплексній площині.

 

Організаційна робота: з 1979 року є засновником і незмінним керівником одного із найкращих студентських колективів країни – народного ансамбля фольклорного танцю «Веселка»: володаря «Гран-прі» міжнародних танцювальних конкурсів Туреччини, Іспанії, Болгарії та Литви; лауреата Всеукраїнського фестивалю ім. П. Вірського.

У 2005 році створив і керує єдиним у місті Дніпро колективом барабанщиць.

Відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=g5yzuMmpEL0.

 

Електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профілi у Scopus:

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=25029399400

 

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57547206200

 

Пошуковий профіль науковця на порталі НБУВ

ID: 0088518