Підписання договору про співпрацю з засновником і керівником Технічного музею «Машини часу»

В рамках ініціативи організації Асоціації музеїв міста Дніпра керівництво Університета провело дві зустрічі (робочу і урочисту з підписанням договору про співпрацю) з засновником і керівником Технічного музею «Машини часу» та його філії Музею дитинства Михайлом Вікторовичем Прудніковим. 

Під час першої зустрічі (26.11) сторони обговорили майбутнє музейної справи у місті, її перспективи, можливі напрямки контактів й співпраці між Університетом і Музеєм у майбутньому. По завершенні робочої зустрічі Михайло Вікторович щиро запропонував відвідати експозиції його музею та з задоволенням відвідав експозиції музею Університету. Під час ознайомлення з експозиціями він, як творча людина, запропонував деякі цікавинки щодо можливого поповнення та експозиції нашого музею. 

Сьогодні, 2 грудня, відбулась урочиста зустріч між керівниками Університету й засновником Технічного музею «Машини часу». В процесі підписання договору про співпрацю Дмитро Олександрович, Віктор Васильович та Михайло Вікторович обговорили можливості проведення у найближчому майбутньому сумісних проєктів, вирішили питання взаємодії при запрошенні до участі у міських та інших проєктах. 

З задоволенням Михайло Вікторович прийняв пропозицію відвідати унікальну експозицію українсько-корейського центру при кафедрі іноземної філології перекладу та професійної мовної підготовки Університету. Зацікавила його колекція міні-хонбоків (корейської національної одежі в мініатюрі), сподобались унікальні експонати корейської монархії держави Чосон, традиційні експонати чайної церемонії, традиційної батьківської весільної скрині. Оглянув наш гість і сам навчальний центр корейської мови.

Господарі й гість залишились задоволені зустріччю й виразили сподівання на подальшу співпрацю, плідну роботу в рамках Асоціації музеїв міста та розвиток і вдосконалення музейної справи у м. Дніпрі.