КРУГЛИЙ СТІЛ на тему: «Особливості управління стратегічними активами Південно-східного міжрегіонального територіального управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами в умовах війни»

На круглому столі обговорені особливості управління стратегічними активами в умовах військового стану. Умови війни спричиняють певні зміни у діяльності Нацагентства. По-перше, частина майна, яке передано Нацагентству перебуває на тимчасово окупованих територіях, що блокує процес його передачі в управління. По-друге, сьогодні законом про АРМА передбачено, що у разі здійснення управління активами у вигляді частки у статутному капіталі чи акцій, паїв управитель під час здійснення повноважень власника таких активів у вищих органах управління відповідної юридичної особи зобов’язаний погоджувати свої дії з власником таких активів. Хоча збереження впливу власника на арештований актив суперечить меті арешту у кримінальному провадженні. Разом із тим, Нацагентство, незважаючи на перешкоди, здійснює діяльність з управління активами у повному обсязі.

Питання які обговорювались викликали зацікавленість у учасників про що свідчили кількість питань та бажання долучитися до діяльності Нацагентства.