СПІВПРАЦЯ

Днями Університет митної справи та фінансів відвідав Марганецький міський голова Генадій Боровик. 

Під час спілкування пан Голова зазначив, що у часи великої геополітичної турбулентності, що була викликана військової агресією російської федерації проти України, важливим напрямком розвитку прифронтового регіону є шлях до європейської інтеграції. Наразі Україна є лінією розмежування між добром і злом, смертю і життям, демократією та автократією, саме тому створення міжнародних зв’язків на культурному, економічному і соціальному рівнях є необхідною складовою підтримки жителів міста. 

Мер розповів, що Марганець – це велике місто за населенням в регіоні (близько 50 тисяч жителів), промисловий центр із видобутку та обробки марганцю в Україні із надзвичайними, мальовничими краєвидами на найбільшу в Європі річку Дніпро. Марганець – це можливості створення туристичного потенціалу регіону. Саме у південній частині нашого міста знаходилась колиска демократичних цінностей – перша Запорізька січ. Марганець – це місто вільних та працелюбних людей. 

Г. Боровик за підтримки та завдяки сталим професійним зв’язкам Університету митної справи та фінансів звернувся від імені жителів м. Марганця до офіційно обраного представника влади жителів міста Пескічі на узбережжі Адріатичного моря, у одному із найгарніших регіонів Італії – Гаргано (Італійська Республіка) із пропозицією встановлення побратимства між містами.

Впевнені, що підписання побратимства між цими чудовими містами дасть початок плідному розвитку нашим громадам. 

Сторони досягли домовленості щодо підписання меморандуму про співпрацю між УМСФ й Марганецькою міськрадою.