Науково-практична онлайн конференція здобувачів вищої освіти та молодих учених «Актуальні проблеми забезпечення верховенства права у правоохоронній діяльності»

20 травня 2022 р. в ННІ права та міжнародно-правових відносин Університету митної справи та фінансів відбулася щорічна Науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Актуальні проблеми  забезпечення верховенства права у правоохоронній діяльності», організована кафедрою правоохоронної діяльності.

Оргкомітетом конференції було отримано більше 200 тез доповідей від  студентів і аспірантів УМСФ, в також ННІ права та інноваційної освіти  Дніпровського державного університету внутрішніх справ,  70 з них взяли участь у пленарному засіданні, яке проводилося  в режимі Zoom - конференції.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся  професор кафедри правоохоронної діяльності,  академік Академії політичних наук України,  доктор юридичних наук, професор Тертишник В. М., який оприлюднив наукову концепцію  реформування українських  державних інституцій на засадах верховенства права.      

Під час пленарного засідання перед аудиторією, з використанням презентаційних матеріалів, виступили студенти УМСФ спеціальності «Правоохоронна діяльність» - Мінєєв Артем, Пайос Аліса,  Мокрий Владислав, Сириця Кирило,  Десятерик Ярослав, а також студентка ДДУВС  Хмеленко Катерина, яка проголосила свій виступ англійською мовою.

Подальші виступи учасників конференції, з обговоренням різноманітних актуальних питань права і правоохоронної діяльності,  відбулися у тематичних секціях. 

У  роботі конференції було обговорено перспективні шляхи забезпечення верховенства права у правоохоронній функції сучасної демократичної держави;  конституційно-правові засади забезпечення прав і свобод людини і громадянина; управлінсько-правові, філософські аспекти здійснення правоохоронної діяльності; питання захисту цивільних майнових прав та інтересів у правоохоронній діяльності; сучасний стан та оцінка ефективності діяльності правоохоронних органів у сфері  протидії злочинності;  окремі аспекти адміністративної діяльності правоохоронних органів;  кримінально-правові та кримінологічні аспекти протидії злочинності.; проблеми здійснення кримінальної  процесуальної та оперативно-розшукової функцій правоохоронних органів; сучасні новації криміналістики;  напрямки реформування правоохоронної системи тощо.  

Також захід надав можливості щодо обміну науковими результатами та ідеями, спілкування та встановлення перспективних науково-практичних контактів між студентами, аспірантами та професорсько-викладацьким складом споріднених спеціальностей  провідних закладів вищої освіти міста Дніпра.