ВИШІ Й ВОЄННИЙ СТАН

У перший день квітня на базі Університету митної справи та фінансів за участі керівництва Департаменту освіти і науки Дніпропетровської державної обласної адміністрації та представників мерії і тероборони відбулася рада ректорів закладів вищої освіти Дніпра.

Предметом обговорення й узгодження позицій стали проблемні питання функціонування закладів вищої освіти в умовах воєнного стану, зокрема, питання приєднання студентів постраждалих від російської агресії закладів до навчального процесу в дніпровських вишах та визначення форм і процедур такої взаємодії; прийняття, обліку, збереження та видачі оригіналів документів про освіту; підготовки місць укриття для мешканців студентських гуртожитків і співробітників; охорони й безпеки об’єктів інфраструктури та людей; порядку заселення сторонніх осіб у приміщення закладів вищої освіти та співпраці з теробороною, волонтерами та іншими державними інституціями.

Варто відзначити надзвичайно відповідальне ставлення керівників вишів до цієї події – першими особами були представлені всі без винятку заклади вищої освіти Дніпра. Зустріч мала конструктивний і продуктивний характер, виступи представників Департаменту освіти О. В. Полторацького, М. В. Кравченка, А. Л. Демури, голови Ради ректорів О. М. Пшінька, представника тероборони та волонтерів були по-воєнному лаконічні й змістовні.

Узгодивши позиції з основних питань, учасники зустрічі здійснили огляд укриття та системи енергозабезпечення Університету митної справи та фінансів.