Спеціальність «Готельно ресторанна справа»
Університет митної справи та фінансів − єдиний державний заклад вищої освіти в м. Дніпрі, який здійснює набір на спеціальність 241 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» (денна та заочна форма навчання) за унікальною програмою підготовки.

Готельно-ресторанна справа − одна з найперспективніших спеціальностей на сучасному етапі розвитку економіки. Фахівці готуються для організаційно-управлінської, господарської, комерційної, інвестиційної та науково-дослідної діяльності у сфері гостинності (туризму, готельного господарства, ресторанного господарства, курортної справи тощо). Готельно-ресторанний бізнес є га­луззю з високим рівнем конкуренції. З кожним роком вимоги до рівня туристичних та готельно-ресторанних послуг зростають. Також щороку зростає й кількість робочих місць у сфері гостинності. 

Навчання здійснюється на БЮДЖЕТНІЙ та КОНТРАКТНІЙ основі.

Особливістю навчального плану за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанної справа» є те, що він поряд з нормативними дисциплінами готельно-ресторанного спрямування містить низку економічних та правових дисциплін, які надають знання, необхідні для відкриття власного готельного та ресторанного підприємства, організації власного бізнесу.

 

ПЕРЕВАГИ НАВЧАННЯ:

1) професійні дисципліни готельного та ресторанного спрямування викладаються вітчизняними та зарубіжними фахівцями-практиками, у тому числі практиками-технологами, які були неодноразовими переможцями кулінарних конкурсів закордоном;
2) можливість прохождення виробничої та переддипломної практик у закладах готельно-ресторанного господарства країн світу;
3)  можливість стажувань закордоном, участі у програмах академічної мобільності;
4) викладання практичних занять з ряду професійних дисциплін здійснюється на базі сучасних закладів готельно-ресторанного господарства України;
5) унікальність програми підготовки, яка включає вивчення широкого спектру дисциплін: готельно-ресторанного та туристичного спрямування;  економіко-правового спрямування ; мовного спрямування;
6)  неперервне вивчення двох іноземних мов (англійська та німецька/французька/корейська) протягом усього терміну навчання (понад 1500 академічних годин). Додаткова можливість вивчення  іноземних мов на базі Українсько–бразильського центру, Українсько-арабського центру, Українсько-болгарського центру, Українсько-польського центру, які діють при Університеті;
7)  можливість участі у семінарах та тренінгах у сфері економіки та бізнесу, фінансів, права, туризму та готельно-ресторанної справи, ділових комунікацій, які постійно проводяться на базі Університету;
8)  вивчення сучасних інформаційних систем та технологій в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
 
Основні ДИСЦИПЛІНИ фахової підготовки:
1. Організація готельного господарства;
2. Організація ресторанного господарства;
3. Технології ресторанного господарства;
4. Кулінарне мистецтво та етнічні кухні;
5. Фізіологія та гігієна харчування;
6. Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства;
7. Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства;
8. Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві;
9.Барна справа;
10. Сервісологія;
11. Організація туризму;
12. Туристичне країнознавство;
13. Організація діяльності санаторно-курортних закладів;
14. Спеціалізований туризм;
15. Міжнародний туризм та готельно-ресторанний бізнес. 
16. Економічна теорія; 
17. Менежмент; 
18. Маркетинг; 

 

 

19. Бухгалтерський облік та аудит;

20. Економіка та організація бізнесу;

21. Бізнес-планування;

22. Світове господарство та міжнародні економічні відносини;

23. Фінансово-економічний аналіз діяльності підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу;

24. Реклама та PR в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі;

25. Основи юриспруденції;

26. Міжнародне приватне право;

27. Міжнародне публічне право;

28. Міжнародне митне право;

29. Порівняльне право ;

30. Перша іноземна мова;

31. Друга іноземна мова;

32. Ділова іноземна мова та переклад;

Спеціалізації бакалаврату:

Організація готельного бізнесу
Інноваційні технології в ресторанній справі
Управління проектами в готельно-ресторанному бізнесі

ФАХІВЦІ З ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ МОЖУТЬ ПРАЦЮВАТИ НА ПОСАДАХ:

менеджера в готельному господарстві;
-   менеджера в ресторанному господарстві;
-   менеджера в санаторно-курортному господарстві;
-   фахівця із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси тощо);
-   фахівця з готельного обслуговування;
-   фахівця з ресторанного обслуговування;
-   фахівця з управління проектами та програмами у сфері матеріального і (нематеріального) виробництва;
-   фахівця-аналітика з дослідження товарного ринку;
-   фахівця з організації дозвілля, організатора туристичної та готельної діяльності тощо.

 

Запрошуємо на навчання за спеціальністю  241 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»!

 

Контактна інформація за телефонами: (050) 021 04 05 та (096) 887 53 08

 

Важливо!

Предмети ЗНО для вступу:

Бюджетно-контрактна форма навчання:

  • Українська мова та література
  • Іноземна мова
  • Географія або математика

 Виключно контрактна форма навчання:

  • Українська мова та література
  • Історія України
  • Іноземна мова або Географія

Вартість навчання 2018-2019 н.р.

Виключно контрактна форма навчання:

Ми в Iнтернетi

Пiдпишись та розкажи друзям

Сторінка відділу сприяння працевлаштуванню

Сторінка міжнародного відділу УМСФ: Facebook, Instagram

Курси підвищення кваліфікації УМСФ

Юридична адреса

Адреса унiверситету:

49000, м.Дніпро,
вул. Володимира Вернадського

(вулиця Дзержинського), 2/4

 

 

    Зв'яжіться з нами

    Ви тут: Головна Абітурієнтам Главная(новости) Вступна кампанія - Бакалавр - Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії